9 Creatieve tips voor woningrenovatie voor een gezin met een krap budget

schilderen

1. Werk elke kamer bij met een nieuwe verflaag

Een van de meest beproefde en echte budgetrenovaties voor huizen is een nieuwe verflaag. Dit is een gemakkelijke manier om het gevoel en de sfeer van elke kamer in huis te veranderen zonder een fortuin uit te geven aan extra meubels of accessoires. Verf is redelijk goedkoop en eenvoudig aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat er geen geld wordt verspild aan het inhuren van professionals om renovaties uit te voeren. Een andere kleur verf kan helpen om elke kamer te veranderen zonder de bank te verslaan.

2. Installeer de kroonlijst

Kroonlijsten zijn niet het meest intuïtieve idee voor huisrenovatie, aangezien niet veel huizen dit ontwerp gebruiken. Kroonlijst is in wezen hoekige bekleding die lijnen waar het plafond en de muren samenkomen. Dit is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan een huis en de algehele esthetische aantrekkingskracht te vergroten. Het proces is relatief eenvoudig en vereist slechts enkele zorgvuldig uitgesneden hoeken en het geduld van de installatie. Er zijn ook niet-houten kroonlijsten die nog betaalbaarder zijn.

schilderen

3. Werk keukenkasten opnieuw af

De keuken is een populaire plek in het huis om te renoveren. Nieuwe kasten en apparaten kunnen echter behoorlijk duur zijn. Gelukkig is er nog een andere, meer betaalbare verbouwingstruc. Door de kasten te schuren en een nieuwe afwerking aan te brengen, kunnen huiseigenaren de look en feel van een compleet nieuwe set bereiken zonder de aankoop.

4. Installeer een traploper

Trappen kunnen een andere kostbare renovatie zijn. Het toevoegen van een goedkope traploper kan echter helpen om de ruimte een ander gevoel te geven zonder een complete renovatie. Deze lopers kunnen in verschillende uitvoeringen worden gekocht om bij elke kleur verf of sfeer van het huis te passen. Huiseigenaren zouden vrij gemakkelijk de juiste maat voor hun huis moeten kunnen vinden.

Installeer een traploper

5. Herschik uw meubels

Hoewel meubels veel bijdragen aan het algemene gevoel van een kamer, kost het vaak ook veel geld. Meestal staat een krap budget de aankoop van een nieuwe bank of dressoir niet toe. Om deze reden is het belangrijk om de kracht van herschikking te gebruiken. Een kamer kan compleet anders aanvoelen, zelfs met hetzelfde meubilair wanneer het naar verschillende plekken is verplaatst. U kunt dit ook doen met meubels uit andere kamers. Dit kost in wezen niets, maar kan het gevoel van een complete verbouwing geven.

6. Vervang goedkopere huishoudelijke accessoires

Bij het overwegen van een verbouwing, gaat onze aandacht meestal uit naar de grotere ticketitems. Maar zelfs het verwisselen van kleinere huishoudelijke accessoires kan helpen om dingen op te schudden. Kussens liggen bijvoorbeeld in de meeste huizen op banken, bedden en stoelen. Het vervangen van de kleinere accessoires in uw huis is een geweldige manier om te renoveren met een beperkt budget.

7. Hang zelfgemaakte kunst of foto’s op

Veel huiseigenaren krabben zich achter hun hoofd wanneer ze overwegen wat ze moeten doen met een groot stuk lege muur. In plaats van te investeren in dure spiegels of andere accessoires, kun je overwegen om wat van je eigen werk op te hangen. Dit kan komen in de vorm van een persoonlijk schilderij of foto. Het is een geweldige manier om uw kamers persoonlijker te maken en tegelijkertijd geld te besparen op de lange termijn.

8. Voeg minimalistische opslagideeën toe

Opslag is in de meeste huishoudens een probleem. Je hebt niet alleen teveel spullen om op te bergen, maar ook op een leuke manier opbergen is belangrijk. Dit is wanneer het een goed idee is om te investeren in minimalistische opslag. Kleine gaatjes en hangende rekken zijn een paar geweldige ideeën om het opbergen van kleding en andere kleinere dingen een fluitje van een cent te maken. Deze opslagapparaten kunnen worden toegevoegd aan kasten en lege ruimtes door het hele huis.

9. Installeer wat nieuwe verlichting

Verlichting is een andere factor die veel bijdraagt ​​aan de sfeer van een ruimte. Gelukkig voor jou is verlichting ook een zeer betaalbare factor om te veranderen. U kunt kiezen voor een lichtere of een dimmer instelling, afhankelijk van hoe u wilt dat de kamer aanvoelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *